Energy Challenges

Op locatie CSG Beilen het startsein gegeven voor de Energy Challenges. Leerlingen uit de eerste klassen werken aan het project dat er op gericht is energie te besparen en inzicht te krijgen in het energieverbruik op school. Leerlingen doen workshops en maken hun eigen campagne om anderen te laten nadenken over energiegebruik. Directeur locatie CSG Beilen over het project: 'Onze school doet mee, omdat we het erg belangrijk vinden dat leerlingen zich bewust worden van wat er allemaal komt kijken bij het thema energie en duurzaamheid. Veel bedrijven hebben momenteel vacatures openstaan in de technieksector. Wij willen dat onze leerlingen goed zijn voorbereid op de toekomst. Het is dus zeer raadzaam om nú aandacht te besteden aan energie en techniek'. 

In juni was de eerste finale van Energy Challenges Drenthe bij Attero in Wijster. Daar wonnen de leerlingen van onze locatie de award voor de beste film. De prijs bestaat uit een bedrag van € 200,=, een spel en een goed gevulde goody bag. Lees hier het persbericht van Energy Challenges. 

Energy Challenges is een initiatief van de Energy Valley Topclub en wordt gesteund door de provincie Drenthe, de gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo, Midden-Drenthe en Assen, de NAM, Attero, Area Reiniging, Syplon, Hanze Hogeschool en RO-ID. Meer informatie is te vinden op de site www.energychallenges.nl.