Onderbouw

Minimaliseren

SWING
In juni van vorig schooljaar waren er voor alle brugklasleerlingen muziekworkshops. Deze werden gegeven door de stichting SWING. Het doel van SWING is leerlingen met zoveel mogelijk verschillende muziekstijlen te laten kennismaken. Dit allemaal onder het motto “Participatie in Improvisatie”. Er waren acht muziekstijlen vertegenwoordigd in de volgende workshops: Arabische percussie, Beats&Balls, Zang-improvistatie, Ritmo Olando, Braziliaanse Samba, Flamenco, Cello, Gospel.

      


Beeldende vakken
De beelden de vakken die gegeven worden zijn tekenen en handvaardigheid. Leerlingen leren zowel twee- als driedimensionaal te werken. Bij de beeldende vakken gaat het om de ontwikkeling van de waarneming en creativiteit. Om hieraan uitdrukking te geven, bieden we de leerlingen hiervoor handreikingen. In de lessen ligt de nadruk op:
• Het kennen van begrippen en deze herkennen in het eigen werk en in het werk van anderen.
• Het kennen van materiaal en techniek en daar mee om kunnen gaan.
• Vanaf klas twee gaat ook de inhoud een rol spelen. Leerlingen leren betekenis te geven aan hun eigen werk en leren de betekenis van het werk van anderen te begrijpen. 

De locatie CSG Beilen organiseert verschillende culturele activiteiten zoals een theaterdag in samenwerking met Scapino of een excursie naar Groningen gecombineerd met museumbezoek.