U bent hier:   Beilen
  |  Inloggen

Article Details

goed resultaat bij MUN conferentie
Bericht geplaatst op: 22-5-2017

De leerlingen van vwo 5 hebben een knappe prestatie geleverd tijdens de MUN-conferentie in Nijmegen.

Een Model United Nations (MUN) is een conferentie door en voor studenten of scholieren. Bij een MUN worden conferenties van de werkorganen van de Verenigde Naties nagebootst. De voertaal is doorgaans Engels.

De deelnemers spelen een rollenspel. Ze vertegenwoordigen als diplomaten een natie of een NGO in een nagespeelde vergadering van een commissie van de Verenigde Naties, bijvoorbeeld de Veiligheidsraad of de ECOSOC. Ze onderzoeken een land, verdiepen zich in internationale vraagstukken, debatteren, schrijven resoluties en ontwikkelen oplossingen voor maatschappelijke en internationale problemen. De vergaderingen worden geleid door een Chair en een Deputy Chair. Rechtstreekse dialogen zijn niet toegestaan; dialogen gaan via de voorzitter.

Bij een conferentie moeten de deelnemers over een grote verscheidenheid aan vaardigheden beschikken, waaronder kritisch denken, groepscommunicatie, spreken in het openbaar, onderzoek, beleidsanalyse, actief luisteren, onderhandelen, lobbyen, het oplossen van conflicten, het maken van notities en technisch schrijven. Model United Nations is er om deze vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren.

Hieronder de lijst met behaalde awards.


Terug