U bent hier:   Beilen
  |  Inloggen

Article Details

Willemijn Sybenga Drents kampioen
Bericht geplaatst op: 8-1-2018

Hooghalen - Willemijn Sybenga is een talentvol en veelzijdig ruiter. Ze werd afgelopen weekend in Bronneger indoorkampioen van Drenthe met haar pony Winnie in de klasse L1 dressuur. Afgelopen zomer werd ze in Exloo al outdoorkampioen van Drenthe in de klasse B. Willemijn is genomineerd voor Sporttalent Midden-Drenthe.

Verder werd ze Drents kampioen springen en dressuur in verenigingsverband en reservekampioen zestal dressuurproef. Ze is aangesloten bij De Stroomruiters in Beilen, waar ze regelmatig traint.

Willemijn Sybenga heeft haar hart verpand aan de paardensport. De 14-jarige woont in Hooghalen. ‘We hadden altijd al paarden. Ik ben opgegroeid tussen de paarden. Mijn moeder rijdt ook paard.’ De vonk sprong dan ook snel over en Willemijn rijdt nu al negen jaar paard. Ze is dressuurkampioen, maar heeft eigenlijk meer belangstelling voor springen. ‘Ik vind springen leuker dan dressuur. Springen is spannender, dressuur vind ik een beetje saai. Springen is ook veel eerlijker dan dressuur. De sprong gaat goed of fout. Bij dressuur zit er altijd nog een jury tussen, waar je afhankelijk van bent.’

Haar paard Winnie kan zowel springen als een dressuurproef met goed gevolg afleggen. Maar Willemijn wil meer. Ze rijdt sinds kort in een klasse hoger, de klasse L1, en dat brengt andere eisen met zich mee. ‘Winnie kan niet superhoog springen’, zegt ze. Daarom heeft ze een nieuwe pony aangeschaft, Koos.
De dressuur heeft ze niet opgegeven. Ze wil graag nieuwe successen boeken in zowel dressuur als springen.

Wij feliciteren Willemijn van harte!


Terug