U bent hier:   Beilen
  |  Inloggen

Article Details

Leanne en Ditte actief in het Nationaal Jeugddebat
Bericht geplaatst op: 19-4-2018

Maandag 23 april namen Ditte Huizenga en Leanne Wiggers uit klas 2HA plaats op de blauwe stoelen in de Tweede Kamer in Den-Haag om deel te nemen aan het Nationaal Jeugddebat. De dames debatteerden over verschillende onderwerpen en presenteerden de voorstellen van hun fracties aan Kamerleden en bewindslieden.

Het Nationaal Jeugddebat was een vervolg op het Provinciaal Jeugddebat, dat afgelopen najaar plaatsvond in het Provinciehuis in Assen. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar uit de hele provincie gingen daar in debat met Provinciale Statenleden. Twaalf leerlingen werden geselecteerd voor het Nationaal Debat in de Tweede Kamer, onder wie Leanne en Ditte.

Aan het Jeugddebat ging een intensieve voorbereiding vooraf. Beide dames namen deel aan twee voorbereidingsdagen in Utrecht en een trainingsweekend in Limburg. “Tijdens deze dagen hebben we in verschillende fracties gewerkt aan vier vraagstukken”, legt Ditte uit. “Mijn fractie heeft bijvoorbeeld nagedacht over hoe we jongeren meer bewust kunnen maken van natuur- en klimaatverandering. De fractie van Leanne heeft gewerkt aan een voorstel om discriminatie op de arbeidsmarkt te voorkomen.”

 

 

 

 


Terug