Activiteiten

Naast de lessen doe je als gymnasiumleerling ook mee aan verschillende activiteiten. Je bezoekt met je medeleerlingen musea en voorstellingen in de schouwburg die met de klassieke oudheid te maken hebben. We doen elk jaar mee aan de vertaalwedstrijd en aan de Ken je Klassiekenquiz. Zo breng je je kennis in de praktijk!

Romereis
In het zesde jaar van het gymnasium heb je de mogelijkheid om met je klas op reis te gaan naar Rome. Culturele achtergronden van de oudheid, geschiedenis, schilder- en beeldhouwkunst, architectuur, toneel, mythen en sagen waarover je tijdens de lessen gehoord hebt, komen tot leven tijdens je verblijf in Rome. Naast het bezoeken van musea, ga je ook zelf op onderzoek uit in de stad en geef je een presentatie. Je bezoekt tijdens de Romereis onder andere het Colosseum, het Forum Romanum, het Capitool, de Vaticaanse musea en de Sint Pieter.


Certamen Septentrionale
Dit is de traditionele jaarlijkse vertaalwedstrijd voor leerlingen uit klas 5 en 6 van de noordelijke gymnasia.

Ken je Klassiekenquiz
Ieder jaar wordt begin februari de voorronde van de Ken je Klassiekenquiz in Tresoar te Leeuwarden gehouden. Leerlingen uit vier provincies strijden hier voor een plek in de finale van de Ken je Klassiekenquiz die gehouden wordt in de week van de Klassieken (april) in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.Gymnasiumteamuitje
Aan het eind van het schooljaar sluiten we het jaar feestelijk af met een gezamenlijk uitje. Alle vrijwilligers die meegeholpen hebben om het gymnasium uit te dragen, worden bedankt voor hun inzet.