Extra activiteiten tto

Een heel belangrijk (en erg leuk!) onderdeel van TTO zijn de extra activiteiten in het kader van EIO. We kunnen je namelijk een heleboel leren tijdens de lessen, maar het is ook heel erg goed om dingen zelf te ervaren. De activiteiten variëren per jaar, maar hieronder krijg je in ieder geval een beetje een indruk van wat we zo al doen.

In de brugklas beginnen we met workshops Lacrosse, dat is een hele snelle Amerikaanse sport. Verder vieren we Bonfire Night, krijg je toneelworkshops en leer je over andere landen tijdens de Vakantiemarkt en het Jules Verne project. Ook beginnen we al met de voorbereidingen voor de uitwisselingen in klas 2 en gaan we op reis naar Londen. We sluiten het jaar af met de Highland Games, waar je kunt laten zien hoe ver je een boomstam kunt gooien!  

In klas 2 en 3 ga je vervolgens op uitwisseling naar Duitsland, Denemarken of Spanje en zijn er ook weer allerlei workshops, zoals toneel en cricket. Ook gaat het vwo nog op een excursie naar het Europees Parlement en zijn er Europa projecten. Verder doen we mee aan competities zoals de Math Challenge en de Junior Speaking Contest.  

In de bovenbouw zijn er ook weer verschillende toneel- en sportworkshops. De belangrijkste activiteiten in de bovenbouw zijn echter uitwisselingen, de internationale stage en de simulaties. Dat laatste zijn het Model European Parliament (MEP) in klas 4 en het Model United Nations (MUN) in klas 5. Tijdens deze activiteiten speel je vergaderingen van het Europees Parlement en de Verenigde Naties na. Het MEP begint op school en de beste leerlingen kunnen dan door naar de provinciale, landelijke en internationale rondes. Voor het MUN krijg je eerst een aantal dagen training op school en vervolgens doet het vwo mee aan conferenties in Nijmegen en Oldenburg. De leerlingen op het havo krijgen dezelfde training op school en voor hen wordt er op school een MUN georganiseerd.  

TTO is dus niet alleen grenze(n)loos leren in de klas, maar ook daarbuiten!