U bent hier:   Lariks
  |  Inloggen

Article Details

Leerlingen groep7 volgen Technics for you op Salland
Bericht geplaatst op: 31-10-2014

Op vrijdag 31 oktober organiseerde het Techniek Pact Assen (TPA) in samenwerking met  CS Vincent van Gogh, Parkmanagement Assen, dr. Nassau college, en het bedrijfsleven, Technics for You voor leerlingen van groep 7 van de basisschool.

Het doel van de dag is om de basisschoolleerlingen kennis te laten maken met beroepen in de techniek. De leerlingen brengen vervolgens op zaterdag 1 november een bezoek aan een viertal deelnemende bedrijven: Kumoweld, Burgerhouts, WB- Techniek en Peugeot Nefkens tijdens de Open bedrijven dag Drenthe. De leerlingen ontvangen waardebonnen welke ze in kunnen leveren. Als ze bij alle deelnemende bedrijven de bon inleveren kunnen ze een tablet winnen welke beschikbaar is gesteld door Ries ICT.

Locatie Salland van CS Vincent van Gogh is dit jaar aangewezen om Technics for You te organiseren. Op Salland waren vrijdag ruim 400 basisschoolleerlingen. De afdeling Technologie & Commercie van vmbo Salland draagt, in samenwerking met een extern bedrijf,  zorg voor de begeleiding van de techniekdag. De leerlingen maken een werkstukje en krijgen een presentatie over het belang van techniek.
Kijk hier voor de foto's.


Terug