U bent hier:   Lariks
  |  Inloggen

Article Details

Leerlingen Lariks naar de Nationale Deutscholympiade
Bericht geplaatst op: 3-11-2014

Leerlingen Lariks naar de Nationale Deutscholympiade

Op vrijdag 31 oktober 2014 hebben drie Gymnasium - 4 leerlingen, namelijk Laura Kleine, Nynke Hoen en Janno Rook aan de voorrondes van de Nationale Deutscholympiade deelgenomen. Deze olympiade werd voor de zevende keer georganiseerd door het Sectiebestuur Duits van de Vereniging voor Leraren in Levende Talen in samenwerking met de universitaire partners en het Goethe-Institut. Er zijn voorrondes in Groningen, Leiden, Nijmegen en Utrecht en deze duren een hele middag. De finale wordt in maart 2015 in het Goethe Institut te Amsterdam gehouden. Bij deze olympiade gaat men op zoek naar de beste leerling Duits van Nederland.

De voorrondes van Noord-Nederland vonden bij de Faculteit Duits aan de Rijksuniversiteit Groningen plaats. De deelnemers werden getoetst op het gebied van leesvaardigheid, schrijfvaardigheid (dictee), luistervaardigheid en spreekvaardigheid (groepspresentatie). De leerlingen uit Havo/VWO-4 werden op B2-niveau van het ERK getoetst en de leerlingen uit VWO-5 streden op C1-niveau van het ERK.

Het was een leuke en spannende middag, waarbij ook intensief met leerlingen van andere scholen werd samengewerkt. Aan het einde van de middag werd de uitslag bekend gemaakt. Alle deelnemers aan de olympiade kregen een goodie bag van de RuG met onder andere het boek Tschick van W. Herrndorf. De winnaars van de voorrondes gaan daarnaast ook nog door naar de finale in Amsterdam. Op C1-niveau kwamen er twee winnaars uit de bus en op B2-niveau was er één winnaar. En de winnaar op B2-niveau was: Janno Rook, gymnasium –4 leerling van CS Vincent van Gogh te Assen. Wat waren we trots! Met een mooi cijfergemiddelde van 7,8 gaat Janno in maart 2015 in de finale in het Goethe Institut voor de titel Beste leerling Duits in Nederland strijden. We wensen hem veel succes en veel plezier!

Anette Rutgers-Kingma, docente Duits CS Vincent van Gogh en begeleider van de leerlingen aan de Nationale Deutscholympiade


Terug