U bent hier:   Lariks
  |  Inloggen

Article Details

Marieke Huizinga vertelt over haar eerste schooldag
Bericht geplaatst op: 2-9-2014

Marieke Huizenga uit 1TB vertelt over de eerste schooldag op CSG Beilen

De eerste schooldag met kriebels in je buik het klaslokaal ingaan. Zo had ik het verwacht. Maar het viel best mee. Natuurlijk is het wennen om elke keer naar een ander lokaal te gaan met een andere juf of meester en steeds weer andere boeken.

De eerste dag
Het begin van mijn eerste schooldag ervoer ik als een nachtmerrie. Maar later die dag kon ik ook een beetje achterover hangen en luisteren. In de les kregen we informatie hoe we alles konden vinden en hoe we onze boeken moesten gebruiken. Alles ging best makkelijk en vlot.

Huiswerk
De eerste week kregen we best veel huiswerk mee. Dat is best lastig en ik moet eraan wennen dat je niet makkelijk afspraken kan maken met vrienden. Ik snap nog niet alles en mijn ouders kunnen soms helpen, maar soms ook niet.

Pauzes
De pauzes vind ik heel fijn. Ik kan mijn oude vrienden opzoeken en huiswerk maken. De pauzes zijn best lang en anders dan op de basisschool. Op de basisschool was je buiten aan het spelen. Nu ga je binnen zitten praten.

Leraren
Vroeger had je maar één of twee, hoogstens drie meesters of juffen. Nu heb je bijna elk uur iemand anders. Dus andere regels en boeken. Best apart!


Terug