U bent hier:   Lariks
  |  Inloggen

Article Details

Leerlingen Salland uitwisseling Italië (update)
Bericht geplaatst op: 23-10-2014

Lees hier de verslagen van de reis en bekijk hier de foto's

Dinsdag 21 oktober is een groep van 15 tweedeklassers van de locatie Salland vertrokken naar Viterbo in Italië, voor een uitwisseling van 10 dagen, met de school Luigi Fantappie. Onze leerlingen hebben allemaal een leerling van de school als partner en logeren in de gezinnen van de partner leerling.
De uitwisseling maakt deel uit van een Comeniusproject en wordt mogelijk gemaakt door een Europese subsidie. Het doel van een Comeniusproject is kennis maken met de cultuur van een ander land in de breedste zin van het woord. Naast het volgen van een aantal lessen geschiedenis, bewegingsonderwijs, muziek en Italiaans, wordt Viterbo verkend, waarbij de Italiaanse leerlingen als gids optreden en onze leerlingen hun stad leren kennen. In Viterbo is bijvoorbeeld de eerste pausverkiezing met een conclaaf gehouden.
Ook de geschiedenis van Lazio, de provincie waarin Viterbo ligt en een aantal regionale bezienswaardigheden staan op het programma.
Vrijdag 25 oktober gaan we naar Rome en Vaticaanstad. Als speciaal onderwerp staat een vergelijking van ons Sinterklaasfeest met het feest van Befana op het programma. Sinterklaas wordt door ons met liedjes (karaoke), een film, een poppenkastspel en een actuele discussie vormgegeven.
Onze leerlingen hebben intussen tien uur Italiaans gevolgd op de dinsdagmiddag. Maar we gaan ervanuit dat de meeste communicatie zal plaatsvinden in het Engels. We hopen op donderdag 30 oktober veilig en een geweldige ervaring rijker terug te komen in Assen. In april 2015 vindt het tegenbezoek plaats en komen de Italiaanse leerlingen naar CS Vincent van Gogh in Assen.


Terug