Energy challenge

Hallo, wij zijn klas K2C. Wij hebben in schooljaar 2015/2016 namens CS Vincent van Gogh meegedaab met de Energy Challenge, regio Noord Nederland. Dit is een uitdaging (Challenge) om energie te besparen. We moesten met de  hele klas en dus de hele school zoveel mogelijk ideeën bedenken om energie te besparen waarmee je school sterren kan verdienen. De school met de meeste sterren is de winnaar. Wij waren ingedeeld met Groningen, Friesland en Drenthe en er deden 70 scholen mee.
Wij hebben met ons K2C ontwerpteam T-shirts ontworpen. Die we hebben gedragen bij de opening van de Energy Challenge en als we met projecten bezig waren in en rond de school. Ook waren we te volgen via social media. Dinsdag 26 januari zijn wij aanwezig geweest bij de kick off op Terra waar de Energy Challenge van start ging. Wij hadden ook met onze klas een naam bedacht: K2energy. Nadat we ons een jaar lang voor dit project hebben ingezet, was aan het eind van het schooljaar de finale op het Provinciehuis in Assen. Wij zijn er supertrots op dat wij dit jaar de Energy Challenge gewonnen hebben!

Tips van ons voor thuis:
- Stel voor dat je weg gaat en je laat het licht aan of apparaten aan staan. Doe ze even uit dan hoef je minder te betalen en bespaar je wat energie en geld.
- Of stel voor het is winter en je hebt de kachel aan staan, laat de deuren zo kort mogelijk open en doe de ramen iets dichter, dan bespaar je veel energie en er blijft meer gas over. Zo ga je ook nog eens duurzaam met onze grondstoffen om. Kortom, het hoeft niet ingewikkeld te zijn.