Gezonde schoolkantine

De locatie Salland heeft een Schoolkantine Schaal 2016 van het Voedingscentrum verdiend. Met de Schaal kunnen we laten zien dat de schoolkantine een gezond aanbod heeft. Daarmee komen we tegemoet aan de wens van ouders en leerlingen. Een gezond aanbod in de schoolkantine is erg belangrijk, juist ook omdat jongeren daar een groot deel van hun tijd doorbrengen. We hebben hard gewerkt om de kantine gezonder te maken, aan de hand van praktische tips van het Voedingscentrum.
Het Voedingscentrum heeft dit programma genaamd De Gezonde Schoolkantine om de kantine nog gezonder te maken. Het uitgangsidee is dat er meer gezonde producten te krijgen moeten zijn, terwijl leerlingen hun keuzevrijheid behouden. Om een schaal te bemachtigen, moet minstens 75 procent van het aanbod uit basisproducten bestaan: producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten.

Vignet Gezonde School
Vincent van Gogh is druk bezig met het behalen van het vignet gezonde school. Dit vignet is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en personeel erg belangrijk vindt. Het vignet Gezonde School is een initiatief van 20 landelijke gezondheidsorganisaties.

Energiedrankjes
Energiedrankjes zijn slecht voor de concentratie en gezondheid. Op de balie van de catering staan waterkannen met gekoeld water waar de leerlingen gratis water kunnen krijgen. Energiedrankjes zijn verboden op school en op het schoolplein.

Alcohol
Alcohol is schadelijk voor de ontwikkeling van de hersenen. Het is daarom dat met name voor jongeren van belang geen alcohol te drinken tot 18 jaar. Bij geen enkele leerling activiteit wordt alcohol geschonken.

Drugs
Drugs is niet toegestaan. Zodra wordt geconstateerd dat er sprake is van drugsbezit, -gebruik of handelen, wordt dit direct gemeld bij de politie.

Rookvrije school
We zijn op weg naar een rookvrije school en wij volgen hierbij het landelijke beleid.