U bent hier:   Salland
  |  Inloggen

Article Details

Dyslectische leerlingen op Nationale Onderwijs Tentoonstelling
Bericht geplaatst op: 31-1-2017

Donderdag 26 januari is mevrouw Van der Laan met dyslectische leerlingen naar de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in Utrecht geweest.

Het gaat om de volgende leerlingen: Sanne Boele (1TKA), Matthijs Blanc (2VA), Lisanne Stel (3TB) en Kevin Douwsma (4TB)

  
De leerlingen namen actief deel aan de NOT en lieten aan het onderwijs zien hoe ze omgaan met hun dyslexie. Zij waren te gast in een stand over dyslexiehulpmiddelen. Ze kregen een t- shirt aan met de tekst: ‘Vandaag ben ik de docent’. Met docenten gingen ze het gesprek aan met vragen als: ’wat doe jij met dit hulpmiddel’ en ‘hoe helpt het jou’. Het effect voor de leerlingen was dat zij volop in de belangstelling stonden en trots kunnen zijn op hun manier van het omgaan met dyslexie. 

 

Kevin Douwsma uit 4TB vond het uitje naar de NOT een heel leuke ervaring. "Dit jaar kwam er een verrassing bij. De staatssecretaris van onderwijs, de heer Sander Dekker, kwam bij onze stand op bezoek. Aan mij werd gevraagd om hem uitleg te geven over hoe wij op school werken met het computerprogramma Kurweil, een hulpmiddel voor dyslecten. Ik heb dat gedaan. Het was een superleuke ervaring en we hebben er veel van geleerd." 

 


Terug