U bent hier:   Salland
  |  Inloggen

Article Details

Sportstimuleringsproject op Salland
Bericht geplaatst op: 7-6-2017

Op woensdag 24 mei vond er een sportstimuleringsproject plaats voor de leerlingen van de onderbouw van het Salland. Op deze dag konden de leerlingen kiezen uit 8 verschillende sporten, die werden aangeboden door verschillende verenigingen uit de regio Assen. De organisatie was in handen van stagiair Germo (student ALO stagiair LO) en Kim en Kirsten van het Alfa College Sport en Bewegen. Alle drie werden begeleid door meneer Tuinstra, docent LO Salland. 
Door deze multidisciplinaire samenwerking is iets heel moois ontstaan voor de leerlingen. De meeste sporten vonden plaats in en rond de Stadsbroekhal. Zo werd er onder andere mountainbiken, basketbal, turnen, dansen, softbal en bootcamp aan geboden door verschillende verenigingen uit de regio Assen. Ook werd er gesport op andere locaties, zo werd er tennis gespeeld op de tennisvelden van ATV Hertenkamp en er werd kickboksen gedaan in de gymzaal van school.
In totaal zijn er op deze dag 350 leerlingen in aanraking gekomen met de breedtesport. Het doel van deze dag was dan ook de leerlingen te stimuleren/ enthousiasmeren om te gaan of juist te blijven sporten. Ook konden de verschillende verenigingen hun eigen club promoten en leerlingen uitnodigen voor een proefles bij de club. Van meerdere sporten kreeg de organisatie na afloop te horen dat meerdere leerlingen zich hadden aangemeld voor een proefles.

Klik op deze link voor een filmverslag


Terug