U bent hier:   Salland
  |  Inloggen

Article Details

Brugklas krijgt verkeersles op CSG Beilen
Bericht geplaatst op: 18-9-2017

Op vrijdag 15 september vond het ‘school-thuis-route project’ plaats op locatie CSG Beilen. De leerlingen van de brugklas brachten tijdens de lessen de route van school naar huis in kaart. 

De brugklassers geven aan welke verkeerssituaties zij als lastig of gevaarlijk ervaren. Daarna kiezen ze twee situaties uit waarvan ze onderweg naar huis foto’s maken. Deze foto’s worden door de leerlingen een week later in lesverband verwerkt in een verkeersveiligheidsposter. Deze poster presenteren ze aan de klas. De leerlingen bespreken op deze manier de verschillende situaties met elkaar. Er wordt gekeken hoe de situatie is, welke verkeersborden er staan, welke afleidingen er misschien zijn, welke regels er gelden en hoe de leerling zich gedraagt in de aangegeven situatie. Op deze manier wordt de leerling niet alleen bewust van zijn eigen gedrag in het verkeer, maar ook van het gedrag van een andere weggebruiker.

Het project wordt jaarlijks georganiseerd aan het begin van het schooljaar, onder leiding van gastdocenten van Veilig Bereikbaar Drenthe.

 
Terug