U bent hier:   Salland
  |  Inloggen

Article Details

Leerlingen Lariks naar de finale van de Nationale Deutscholympiade
Bericht geplaatst op: 21-3-2018

Op vrijdag 17 november 2017 hebben vier gymnasium/TTO - leerlingen aan de voorronde van de Nationale Deutscholympiade deelgenomen. Deze olympiade wordt door door het Sectiebestuur Duits van de Vereniging voor Leraren in Levende Talen in samenwerking met de universitaire partners en het Goethe-Institut georganiseerd. Bij de Nationale Deutscholympiade gaat men op zoek naar de beste leerling Duits van Nederland.

Van de vier leerlingen van CS Vincent van Gogh, die aan de voorronde aan de RUG te Groningen hebben deelgenomen, gaan er drie naar de finale. De finale vindt plaats op vrijdag 23 maart 2018 in het Goethe Institut te Amsterdam. Merlijn Brouwer (Gymnasium/TTO), Koen Bordewijk (Gymnasium/TTO) en Bente Gjaltema (VWO/TTO) gaan dan de strijd aan met de beste leerlingen voor Duits uit heel Nederland. Dat er dit jaar zelfs drie van onze leerlingen aan de finale mogen deelnemen is wel bijzonder.

Tijdens de finale in Amsterdam worden de deelnemers op het gebied van leesvaardigheid, luistervaardigheid en spreekvaardigheid (groepspresentatie) getoetst. De leerlingen uit VWO-3 worden op B1-niveau van het ERK getoetst en de leerlingen uit VWO-4 strijden op B2-niveau van het ERK.

Het belooft aanstaande vrijdag een leuke, spannende en ook leerzame dag voor onze leerlingen te worden. Wat zijn we trots op onze leerlingen. We wensen Bente, Merlijn en Koen viel Erfolg en viel Spaß tijdens de finale van de Nationale Deutscholympiade in Amsterdam.

Anette Rutgers-Kingma en Hannah Huizing
Docenten Duits CS Vincent van Gogh en begeleiders van de leerlingen aan de Nationale DeutscholympiadeTerug