U bent hier:   Salland
  |  Inloggen

Article Details

Olympic Moves trampoline springen
Bericht geplaatst op: 16-4-2018

Vrijdag 13 april zijn we met 2 turnteams afgereisd naar Hoogeveen om deel te nemen aan het onderdeel trampoline springen van Olympic Moves.
Beide teams sprongen 2 keer een serie van 6 sprongen, waarvan 1 serie met kast en 1 serie zonder kast. De score voor de uitgangswaarde en de score voor de uitvoering worden bij elkaar opgeteld en vormen samen een totaal score.
Het eerste team (Iris, Demy, Julia, Sterre, Maaike, Laura, Marit en Joris) kwam uit op het hoogste niveau, met sterke concurrentie. Bij de sprongserie zonder kast werd er goed gepresteerd (4e plaats), maar bij de sprongserie met kast zaten wel wat foutjes. Het resulteerde in een 5e plaats (van de 11 scholen). De eerste 4 scholen gaan door naar de finale, we grijpen dus helaas nèt naast een ticket voor de school final.
Het tweede team (bestaande uit: Bianca, Lotte, Lisa, Saskia, Emma, Chiara, Esra en Chiel) heeft bij de sprongserie met kast een eerste plaats behaald, erg knap! Helaas werden er bij de sprongserie zonder kast te veel onnodige foutjes gemaakt, en dat is jammer! Het resultaat was uiteindelijk een 6e plaats (van de 15 scholen). De eerste 5 gaan door naar de finale, dus ook hier hebben we het net niet gehaald. Vorig jaar zijn we in de finale 4e van Nederland geworden, en dit jaar lukt het ons helaas niet om ons te plaatsen..
Het gaf wat teleurgestelde gezichten, omdat er meer in zit dan dat we hebben laten zien en we niet maximaal hebben gepresteerd. Maar ook dat hoort erbij! We hebben wel een hele leuke dag gehad en de leerlingen mogen absoluut trots zijn!
Docente A. Kok

Afgelopen vrijdag hebben we Olympic Moves gehad onder schooltijd. Ik vond het super leuk! Het duurde gelukkig ook niet te lang, de vorige keer was dat wel zo. Het was ook super gezellig, iedereen deed zijn of haar eigen ding. Het ging heel goed in team 1 naar mijn mening. Alleen bij kast hebben we het laten liggen. Verder was het ook goed georganiseerd door Olympic Moves zelf.
Demy Kleine, 2HTa
 

Verstuurd vanaf mijn iPhone


Terug