U bent hier:   Salland
  |  Inloggen

Article Details

Klas 4 naar het Mediapark in Hilversum
Bericht geplaatst op: 18-10-2018

Vrijdag 12 oktober zijn de leerlingen uit klas 4 naar het Mediapark in Hilversum geweest.

Zij hebben de workshop ‘Nieuws of nonsens’ gevolgd. Eerst kreeg iedereen informatie over verschillende soorten nieuws en de context waarin het nieuws gebracht wordt.

Daarna gingen de leerlingen in groepjes zelf aan de slag. Het nieuwsonderwerp werd gegeven. Er waren onderwerpen als ‘Roken op school’, ‘Rol van de sociale media’, ‘Invloed van merken als Coca Cola’. Vervolgens ging iedereen bepalen waar het nieuws te zien zou zijn, voor welke doelgroep het gemaakt moest worden en welke bronnen er gebruikt zouden worden. De manier van filmen en het de toon waarop het gebracht zou worden, zouden daaruit volgen.

Toen was het moment van filmen aangebroken. Elke groep had een camera man/vrouw, een verslaggever en mensen met een andere rol (deskundige, passant).

Na het filmen werd alles gemonteerd en werden de filmpjes getoond.

Iedereen had er hard aan gewerkt en de filmpjes zijn erg goed gelukt.

Na de pauze volgde de ‘Experience’. Dat is een interactief museum over de geschiedenis van de televisie. Het erg leuk om op te treden als een popster of om zelf mee te spelen in een tv programma.

Het was een zeer geslaagde dag. Het was leuk en leerzaam en het was erg gezellig in de bus. De meeste tijd werd uit volle borst Nederlandstalige muziek gezongen en het klonk nog goed ook! 


Terug