U bent hier:   Salland
  |  Inloggen

Article Details

Excursie Groningen
Bericht geplaatst op: 4-7-2019

Afgelopen week zijn de leerlingen uit leerjaar 2 naar Groningen geweest. Elke klas bracht een bezoek aan een museum en ging het andere dagdeel klimmen in het klimcentrum Bjoeks.

De vwo en havo klas kregen een rondleiding in het Groninger Museum. Alleen maar luisteren en nergens aankomen? Nee, juist niet. Schoenen uit en meedoen in de tentoonstelling van Daan Roosegaarde.

De tl klassen gingen aan het werk in het Universiteitsmuseum. Lopen door het museum en ondertussen raadsels oplossen, waarmee een code te kraken viel. Terloops kwamen er heel wat wetenswaardigheden voorbij. De voorloper van de elektrische auto is een Groningse uitvinding uit 1835.

In het GRID kregen de leerlingen een workshop volgens de ‘Werkman techniek’. Onze leerlingen hebben ervaring met druktechnieken en deze nieuwe manier van werken werd dan ook snel opgepikt. Er zijn prachtige werkstukken gemaakt.

Klimmen in Bjoeks is heel wat anders. Hoog en eng dachten sommige leerlingen.

Een deel van de groep hoefden we niets te zeggen en zaten in een mum bovenin. Anderen moesten even de slag te pakken krijgen, maar gingen uiteindelijk ook als een speer. Het mooiste is wel, dat heel veel leerlingen hun grenzen enorm verlegd hebben en dat ze veel hoger durfden te komen dan ze aanvankelijk dachten.


 


Terug