U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Leerlingen CS Vincent van Gogh succesvol bij Triathlon!

Op donderdag 12 september was Vincent van Gogh sterk vertegenwoordigd tijdens de Junior Challenge van Almere-Amsterdam. 65 leerlingen van de locaties Lariks, Salland en Beilen van het Vincent van Gogh gingen de uitdaging aan! Ook RTV Drenthe had het nieuws opgepikt en kwam op 11 september even een kijkje nemen terwijl de leerlingen de fietsen inleverden die ze hebben gebruikt tijdens de Junior Challenge. Er zijn ontzettend leuke beelden gemaakt, die je op deze website kunt bekijken.

De leerlingen hebben bij deze tweede deelname een eerste prijs bij de jongens en een derde plek bij de meisjes binnengesleept. Sweder Visser, een snelle loper van atletiekvereniging AAC won de eerste prijs in de categorie recreatieve deelnemers onder de 16 jaar. De 4e klas vwo-er heeft geen enkele serieuze zwemervaring, maar dit kon hij  makkelijk compenseren op de 18 km op de fiets en bij de afsluitende 4.2 km hardlopen. Iris Knol van de locatie Lariks wist bij de meisjes in dezelfde categorie de derde prijs in de wacht te slepen. Voor de overige 60 Drentse scholieren was het een geweldige ervaring met een evenement met internationale allure!


Naast een geweldig uitdagende en sportieve start van het schooljaar was de triatlon een uitdaging waarvoor je doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen nodig hebt. Trots constateren de docenten: ‘Het was mooi om te zien hoe leerlingen alles uit zichzelf durven halen en hoe ze zichzelf weten uit te dagen op persoonlijk vlak! Daar doe je het voor als docenten op een geweldige school als de onze!’

Terug