De stap naar een middelbare school is spannend. Wij helpen je om je snel thuis te voelen op Salland, Lariks of Volta. Zo zijn er meedraai middagen en open dagen en is er bij de start van het schooljaar voor elke brugklas een introductieweek. 


Spannend: een nieuwe school!

Hoe kies je nu eigenlijk een nieuwe school? In welke opleiding je wordt geplaatst, hangt af van de resultaten in het leerlingvolgsysteem, het advies van je leerkracht in groep 8 en natuurlijk jouw wens en die van je ouders. Op basis van jouw advies kun je natuurlijk wel gewoon een school kiezen die bij jou past. Bij CS Vincent van Gogh kun je kiezen voor verschillende leerwegen binnen het vmbo, maar ook voor havo of vwo en tweetalig onderwijs. Binnen alle niveaus wordt zowel binnen als buiten de schoolbanken geleerd! Naast de lessen zijn er namelijk ook heel veel andere leerzame projecten, excursies en activiteiten. 

In het eerste jaar maak je een start in een bepaalde opleiding op basis van het advies dat je hebt gekregen. Als dan blijkt dat je toch niet op de juiste plek zit, kijken we binnen CS Vincent van Gogh samen naar een opleiding die beter bij je past. Samen zorgen we ervoor dat jij je helemaal thuis voelt op Vincent. 

Graag tot ziens op onze school! 
druk-_HOV3008.jpg

Alvast inlezen? 

Tijdens de introductieweek krijg je het boekje 'Tips & Trucs voor Brugklassers' van ons waar veel handige informatie in staat. Zo ben je goed voorbereid! Kun je niet wachten? De boekjes voor onze locaties Salland en Lariks zijn ook als download beschikbaar!