Bijzondere samenwerking CS Vincent van Gogh en Alfa-college Assen. Samen sterk!


Op 11 september hebben het Alfa-college en CS Vincent van Gogh locatie Salland gezamenlijk de huurovereenkomst voor het gebouw op het terrein van Salland ondertekend. De twee scholen bevinden zich na het tekenen van de huurovereenkomst op een steenworp afstand van elkaar. Leerlingen en medewerkers hoeven enkel het schoolplein over te steken om bij de andere school binnen te kunnen lopen.


Voor de leerlingen van beide scholen zal deze nabijheid en daaruit volgende samenwerking positief uitpakken, want de scholen versterken elkaar. Op Salland kunnen leerlingen zich breed oriënteren en de leerlingen krijgen dankzij de samenwerking alvast de kans om een kijkje te nemen bij een eventuele vervolgopleiding. Zo kunnen zij ontdekken wat bij hen past en goed overwogen keuzes maken. Met de wereld “Sport en Gezondheid” van Salland en “Sport en Bewegen” van Alfa-college ontstaat een prachtige doorlopende leerlijn in Noord-Drenthe.

Alice Vellinga, voorzitter College van Bestuur CS Vincent van Gogh reageert enthousiast: “Vmbo-leerlingen van Salland kunnen straks alvast een kijkje nemen in de keuken van de mbo-opleiding op het Alfa-college. Dat is een unieke kans.” Omgekeerd kunnen leerlingen van het Alfa-college straks praktijkervaring opdoen, bijvoorbeeld door het begeleiden van sportlessen op Salland en het organiseren van evenementen gericht op sport, bewegen en een gezonde leefstijl in Assen met én voor de lokale partners zoals (basis)scholen, sportverenigingen en zorginstellingen. Wim Moes voorzitter College van Bestuur Alfa-college vult aan: “We maakten al gebruik van enige lesruimten, maar nu is er een zelfstandige onderwijsruimte. De docenten van beide scholen hebben elkaar gevonden en dat gaan de leerlingen en studenten zeker merken.”

Wij zijn blij dat Vincent en Alfa hun jarenlange samenwerking op deze manier voortzetten en feliciteren ze met hun goede plek in Assen. Ook zijn wij dankbaar dat de gemeente Assen het op deze manier mogelijk maakt om doorlopende leerlijnen onder dak te brengen op het terrein van Salland.


WhatsApp Image 2020-09-11 at 12.58.06 (1).jpeg

WhatsApp Image 2020-09-11 at 12.58.06.jpeg

WhatsApp Image 2020-09-11 at 12.58.02.jpeg

WhatsApp Image 2020-09-11 at 12.53.05.jpeg