Door scholengemeenschap CS Vincent van Gogh is in oktober van dit jaar een sponsorloop georganiseerd voor alle brugklasleerlingen van locatie Lariks en Salland. Daarbij hebben de leerlingen in totaal €17.984 euro opgehaald dat in zijn geheel overgemaakt wordt naar Team Assen.


Team Assen

Dit team bestaat uit 140 leerlingen van CS Vincent van Gogh, Dr. Nassau college, Gomaruscollege, ProAssen en Drenthe College. Zij zetten zich in om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor de KWF Kankerbestrijding, bijvoorbeeld door mee te doen aan Alp d’huZes. De teller van Team Assen komt op met deze bijdrage op €125.000 euro te staan! Dit volledige bedrag zal gebruikt worden om onderzoek naar kanker mogelijk te maken. 


De brugklasleerlingen zijn trots dat ze dit mede mogelijk gemaakt hebben. “Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving met deze vreselijke ziekte en samen dromen we van een wereld waar niemand meer doodgaat aan kanker’, aldus Christel de Jong, initiatiefnemer van deze sponsorloop en lid van Team Assen.

Het was nog erg lastig om het geld coronaproof in te zamelen maar gelukkig kunnen veel mensen tegenwoordig via een ‘tikkie’ geld aan elkaar overmaken. Het inzamelen duurde daarom wat langer dan in een normale situatie, maar het was het zeker waard! Normaal gesproken gaan leerlingen gewoon langs de deuren om geld in te zamelen voor dit soort acties, maar dat kon afgelopen maanden niet meer. Toch is er nog nooit zoveel geld opgehaald met een goede doelen actie! Dit laat zien hoeveel behoefte er is bij de jeugd om weer iets te kunnen doen, actief bezig te zijn en anderen te helpen in deze tijden. Iedereen was actief betrokken. Dat past ook bij de Christelijke identiteit van het CS Vincent van Gogh; iets voor een ander willen doen.

Vanmiddag was de bekendmaking van het totaal opgehaalde bedrag. Stichting Alpe d’huZes had een vrijwilliger gevraagd om naar locatie Lariks te komen om de cheque in ontvangst te nemen. De klas die het meeste geld opgehaald had, won een klassenuitje. Dit was klas Havo 1D met een prachtig bedrag van €3.323,50. 

Sponsorloop_1.jpg
Sponsorloop_2.jpg