Teun van Roy wordt per 1 april 2021 de nieuwe directeur van Volta Beilen. Hij volgt Eline de Jong (Dr. Nassau College) en Rolf Albring (CS Vincent van Gogh) op die samen leiding gaven aan de totstandkoming van de samenwerkingsschool in Beilen.


Naoberschap

Die samenwerkingsschool werd opgericht om het brede onderwijsaanbod in Beilen en omgeving, in een situatie van krimp, te kunnen behouden. Een ontwikkeling waar de wethouder van de gemeente Midden-Drenthe vol trots over sprak bij de start van de nieuwbouw: "We bouwen in Beilen veel meer dan alleen een nieuwe school. We bouwen in het kader van naoberschap aan een samenwerking, die de toekomst en de plaats van het voortgezet onderwijs in Beilen voor jarenlang verzekert!"

In een brief aan de medewerkers van beide schoolbesturen geven Alice Vellinga (bestuurder CS Vincent van Gogh) en Marcel Klaverkamp (bestuurder Dr. Nassau College) aan zich te verheugen op de samenwerking met Van Roy. Ook wensen zij hem veel succes in deze boeiende baan waarin hij leiding zal gegeven aan het mooie toekomstbestendige Volta in Beilen.

Van Roy, op dit moment nog teamleider op het Dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand, heeft er veel zin in om te starten op Volta: “Wat er in Beilen is gestart is uniek en ik ben er trots op dat ik daar een rol in mag spelen.” De komende maanden zal hij alvast kennis maken met zijn nieuwe werkkring. Rolf Albring blijft als directeur van locatie Salland verbonden aan CS Vincent van Gogh. Eline de Jong wordt directeur op het Esdal College.