Deze week krijgen de leerlingen van het Vincent van Gogh de mogelijkheid een kaartje te sturen naar iemand in zijn/haar omgeving. Deze kaartjes heeft de school gekocht van het winkeltje Image, dat op het koopmansplein zit. Deze winkel is natuurlijk dicht i.v.m. de lockdown, dus blijven ze met hun valentijnskaartjes zitten. En de leerlingen kunnen nergens valentijnskaartjes kopen, dus zijn school en het bedrijf een samenwerking aangegaan.

Alle leerlingen mogen één kaartje per persoon versturen. Ze mailen aan wie ze dat kaartje verstuurd willen hebben. Dit kan een crush zijn, maar ook gewoon een goede vriendin of opa of oma of iemand waarvan je weet dat diegene het misschien wel heel moeilijk heeft momenteel. De tekst die ze op het kaartje willen hebben, mailen ze en de docenten schrijven dan alle kaartjes en adresseren deze.

Een team fietskoeriers van docenten en leerlingen die zich daarvoor opgegeven hebben, gaan donderdag en vrijdag de kou trotseren om alle kaartjes bij de geadresseerden te krijgen. Zo krijgen heel veel mensen in Assen en omgeving deze week dus alsnog een mooi kaartje op de mat, zijn de leerlingen en docenten lekker in beweging geweest (mooie afwisseling van het vele stilzitten tijdens de online lessen) en heeft het winkeltje Image toch nog zaken kunnen doen rondom Valentijn. Een super samenwerking dus!

Zo verspreiden we de liefde een beetje door samen in beweging te zijn. En dat is zo belangrijk in deze tijden: Veel bewegen, lekker buiten zijn is namelijk super goed voor de weerstand en wie weet verslaan we zo dat virus.