Remember, remember, the 5th of November!


Afgelopen vrijdag was het Bonfire night. Dit wordt ook wel Guy Fawkes day genoemd. Een typisch Engelse traditie die herinnert aan de verijdeling van het buskruitverraad. We hebben met de leerlingen poppen gemaakt, een Kahoot quiz over Guy Fawkes gedaan, suikerspinnen gegeten, vuurwerk (sterretjes) afgestoken en de poppen volgens de traditie verbrand onder het genot van warme chocolademelk met marshmallows en slagroom. De leerlingen hebben veel geleerd van deze traditie en het zo ook zelf kunnen ervaren.

Een filmpje van deze activiteit is te bekijken via onderstaande link:

https://youtu.be/jxVnzox7Xok


Diplomering Junior TTO

Woensdag 3 november was de diploma uitreiking van de TTO Junior Certificates en IGCSE English as a Second Language diploma’s.

 Vincent van Gogh is een Senior TTO school en Cambridge International School. Je kunt bij ons zowel in de onder- als bovenbouw Tweetalig Havo en VWO volgen en dit afsluiten met IGCSEs en International A-levels. De diploma uitreiking van vorige week was voor alle leerlingen die de onderbouw met succes afgesloten hebben. We zijn super trots op deze lichting en het fantastische resultaat dat ze behaald hebben. Onze leerlingen hebben boven het wereldwijde gemiddelde gescoord. Dit is ontzettend knap, vooral in deze bijzondere tijd! Toppers: nogmaals gefeliciteerd!Omdat er in verband met corona geen ouders bij mochten zijn, is er een filmpje gemaakt van dit evenement. Daarnaast is de livestream ook nog terug te kijken via YouTube.

Samenvattend filmpje:
https://youtu.be/QWLWWKoivZk

 Terugkijken Livestream YouTube:
https://youtu.be/rC9OXHtOLAo

793399E4-A0AE-4DD9-8485-D62E68DF39E2.jpegCricket Challenge TTO 2

 In klas 1 en klas 2 staat op het curriculum van de TTO klassen naast softbal ook cricket. Deze typisch Engelse sport is erg interessant om te leren. Het is voor veel mensen in het Verenigd Koninkrijk en het Britse Gemenebest niet alleen een sport, maar een way of life. Tijdens de gymlessen leren de leerlingen meer over de gewoontes, regels, maar ook de basis techniek en een (aangepast) eindspel. In het najaar strijden de tweede klassen tegen elkaar. Op die manier komen ze erachter of ze de sport begrijpen, de complexe regels kunnen toepassen en of ze de vaardigheden enigszins bezitten. De kampioen was dit jaar duidelijk klas E2a. Leerlingen die het leuk vinden kunnen zich opgeven voor het school cricket team. In het voorjaar van 2022 gaan zij strijden voor de landelijke titel: “beste school-cricket team” van Nederland tijdens de international cricket challenge 

 

6da23cc4-f64c-4bd3-a4a2-968d3f6ffaf2.JPG