Het tweede artikel uit ons relatiemagazine 2022 is een interview met onze docent kunstvakken Karin Kingma op locatie Salland. Lees het gehele interview hieronder!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DE KUNST VAN VOORUITKIJKEN

Ben jij creatief? Vind je het leuk om helemaal op te gaan in leuke projecten, samen met je klasgenoten? Dan is kunst op locatie Salland iets voor jou!

Van project tot expositie
Op Salland kun je gewone lessen volgen en je kunt daarnaast ook kiezen voor de wereld van kunst. Als leerling word je ondergedompeld in creativiteit. Voor de leerlingen is kunst echt een feestje. Ze doen bijvoorbeeld mee aan grote projecten waarmee ze zichzelf op de kaart kunnen zetten. 

Alles is mogelijk tijdens de kunstlessen: van grote eieren maken tot het ontwerpen van eigen kleding. Kunst gaat boven alles vooral om plezier hebben, jezelf kunnen uiten en mogen doen wat echt bij je past. Door veel verschillende materialen te gebruiken en docenten die enthousiast helpen, ontdekken de leerlingen de beste versie van zichzelf.

In de kunstlessen wordt veel gewerkt aan projecten. Meedoen hieraan is bij toeval ontstaan bij de onthulling van Mannes, een groot beeld van een hond dat te zien is bij het treinstation van Assen. Toen er een nieuw kunstwerk in Assen zou komen, bedacht docent kunstvakken Karin Kingma dat het leuk zou zijn als leerlingen daarbij aanwezig zouden zijn. Leerlingen maakten daarvoor een heel groot bord dat ze lopend naar het beeld hebben gebracht.

Creatieve uitlaatklep
Kunst op de middelbare school zorgt voor een mooie uitlaatklep voor leerlingen. Leerlingen zijn vrij om te kiezen wat ze zelf het mooiste en leukste vinden om te maken. Ze kunnen zich uiten in de verschillende projecten zoals bijvoorbeeld ‘Project Y’, waarin leerlingen zelf invulling mochten geven aan het uiterlijk van een XXL Fabergé-ei. Ze mogen lekker zichzelf zijn en op hun eigen manier kunst maken en omarmen.

"Toen zag ik hoe leuk de leerlingen het vonden om bij te dragen aan zo’n project en nu leven we echt van project tot project in de kunstklas."

Relatiemagazine-Vincent-2022_Pagina_04.png