2 december 2022

Schermafbeelding 2022-12-21 om 11.31.47.png

De twee Drentse scholengroepen Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh hebben het voornemen tot een bestuurlijke fusie per 1 januari 2024 kenbaar gemaakt. Doel van de bestuurlijke fusie is het voor de toekomst zeker stellen van het brede aanbod van scholen, profielen en studierichtingen voor het voortgezet onderwijs in Midden- en Noord-Drenthe. De plannen zijn voorgelegd aan de medezeggenschapsraden en de raden van toezicht en zullen in overleg met hen verder vorm krijgen.

De beoogde fusie zal alleen op bestuurlijk en ondersteunend niveau plaatsvinden. Alle scholen van zowel het Dr. Nassau College als CS Vincent van Gogh blijven met hun huidige vorm en met hun huidige kenmerken en kwaliteiten bestaan. Ook aan de denominaties, christelijk en openbaar, verandert niets. Om de scholen nu en in de toekomst te kunnen bedienen met voldoende expertise en capaciteit, worden de ondersteunende diensten samengevoegd; dit gebeurt met behoud van arbeidsplaatsen.

Door de bestuurlijke samenvoeging kunnen de twee scholengroepen meer medewerkers een vast contract aanbieden in plaats van een werkverband op tijdelijke basis. Dit dient de continuïteit en kwaliteit van het onderwijs. De namen CS Vincent van Gogh, Dr. Nassau college en alle locaties, inclusief Volta in Beilen, zullen blijven bestaan. Op deze wijze verbreden de twee scholengroepen het fundament voor blijvend sterke scholen in de toekomst.

Voor meer informatie: Namens Dr. Nassau College, Coby Hatzman hat@dr.nassaucollege.nl Namens CS Vincent van Gogh, Hélène Oosterhof h.oosterhof@csvvg.eu