Locatie Lariks JIJ MAG ER ZIJN

Op zoek naar een school waar je echt jezelf mag zijn en je thuis mag voelen? Dan is Lariks de plek voor jou. Bij ons krijg je alle ruimte om te ontdekken wie je bent en om jezelf te ontwikkelen.

WELKOM OP LOCATIE LARIKS!

Een goede voorbereiding op jouw toekomstJij mag er zijn! Op Lariks krijg je alle ruimte om te ontdekken wie je bent en om jezelf te ontwikkelen. We bieden jou een goede voorbereiding op vervolgstudies in het hbo en wo door je te helpen bij het verwerven van kennis en inzicht en het leren van vaardigheden. Natuurlijk werk je veel samen met andere leerlingen aan allerlei leuke en interessante (internationale) projecten en krijg je veel kansen om jezelf te onderscheiden.

We vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij jou en jouw leerproces. Met persoonlijke aandacht steunen we je in jouw ontwikkeling. Wij begeleiden je, zodat jij je optimaal kunt ontwikkelen, maar ook even een pas op de plaats kunt maken als dat nodig is.

Je kunt bij ons ook tweetalig onderwijs (tto) volgen. Dan volg je ongeveer de helft van de lessen in het Engels en je hebt speciale tto-vakken waarbij je je verdiept in internationale vraagstukken. Op Lariks bieden wij jou een kleurrijk aanbod van vakken en activiteiten zoals bewegen, kunst, sport & maatschappij (BSM), filosofie, wiskunde D, ontwerpen en verschillende speciale talen programma’s.

Naast het leren op onze school, is er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid. Zo organiseren we schoolfeesten, een culturele avond of een open podium waar jij jouw talenten kunt laten zien. Daarnaast doe je samen met docenten regelmatig mee aan sportactiviteiten.

Wij geloven in de kracht van betrokkenheid en persoonlijke aandacht en we steunen je in je ontwikkeling. Lariks, kleurt je toekomst! In Lariks Focus staat meer informatie over de dagelijkse gang van zaken op onze locatie. Nog vragen? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs!

Weet je nu al dat Lariks dé school voor jou is? Meld je hier aan voor onze locatie!OVER LARIKS

Het onderwijs op Lariks richt zich op het verwerven van kennis en inzicht en het aanleren van vaardigheden die goed aansluiten op de eisen van hoger en wetenschappelijk onderwijs.

  Lees meer

ONDERWIJSAANBOD

Het onderwijs op Lariks richt zich op het verwerven van kennis en inzicht en het aanleren van vaardigheden die goed aansluiten op de eisen van hoger en wetenschappelijk onderwijs.

  Lees meer

BEGELEIDING

Op school behandelen we elkaar met respect en hebben we zorg voor de omgeving maar vooral ook voor elkaar. Onze medewerkers hebben aandacht voor de leerlingen en bieden een helpende hand.

  Lees meer

TWEETALIG ONDERWIJS

Jouw toekomst als wereldburger

Als je op Lariks havo, atheneum of gymnasium gaat doen, kun je er ook voor kiezen om dat tweetalig te doen. Je volgt dan vanaf de brugklas ruim de helft van de lessen in het Engels. Hartstikke handig, want veel vervolgstudies zijn ook (deels) in het Engels en daarnaast is het één van de belangrijkste wereldtalen. 

Tijdens de lessen spreek je ook alleen maar Engels met elkaar en met de docent. Dat doe je al vanaf de eerste lesdag op school. Dan hoeft je Engels natuurlijk nog niet perfect te zijn, je leert het vanzelf. Spannend? Lastig? Ja! Maar fouten maken mag, we leren het met elkaar en het went snel!

Locatie: Lariks
Eerste plaats bij de Wiskunde Estafette


Vrijdag 17 november namen de leerlingen met wiskunde D (vwo) deel aan de Wiskunde Estafette op de Universiteit Twente om op een leuke en uitdagende manier met wiskunde bezig te zijn.


Lees meer

Locatie: Lariks
START2PLAY

Op 7 en 8 november deed de tweede klas van Lariks mee aan Start2Play in Podium Zuidhaege. Aan de hand van 8 korte opdrachten die zij binnen 15 minuten per opdracht in teamverband moesten uitvoeren, leerde zij over media. 

Lees meer