Bij een diplomering denk je aan een feestelijk moment waarop alle geslaagde leerlingen samenkomen en hun diploma in ontvangst mogen nemen. Tenminste, dat is normaal gesproken zo. Zoals vele andere zaken dit jaar, loopt ook dit evenement voor de geslaagde leerlingen net even anders dan normaal.

In verband met de coronamaatregelen is een samenkomst op dit moment geen optie. CS Vincent van Gogh, locatie Salland, vindt dat óók deze leerlingen een bijzonder moment verdienen waarop zij in het middelpunt van de belangstelling staan. Daarom is er door alle medewerkers nagedacht over een leuk, feestelijk alternatief dat daarnaast ook veilig en coronaproof is.

Bijzonder idee

Het bijzondere idee is een drive-thru diplomering op dinsdag 30 juni. De leerlingen zullen zich samen met hun ouders in een auto verzamelen op de parkeerterreinen van ACV en de Bonte Wever in Assen. Volgens een rooster zullen alle auto’s in twee rijen door een tijdcapsule-tent rijden en kunnen de leerlingen hun diploma in ontvangst nemen.

Terug in de tijd

In de tijdcapsule-tent gaan de leerlingen ‘back to the future’. Ze rijden langs verschillende settings waarbij ze een blik werpen in het verleden, het heden en de toekomst. De leerlingen en hun ouders/verzorgers zullen zich in deze verschillende tijden wanen door videomontages, verschillende personages en acts. Na deze bijzondere ervaring zullen de leerlingen hun diploma in ontvangst mogen nemen.


In goede banen leiden

Voor leerlingen en ouders zonder auto, wordt er door CS Vincent van Gogh een auto met chauffeur geregeld. Om het geheel in goede banen te leiden is door medewerkers van de locatie Salland een draaiboek samengesteld. Iedereen krijgt een tijdvak van 15 minuten aangewezen. Al met al zal het geheel van ongeveer 15:00 tot 19:00 uur duren. ’s Avonds zullen alle leerlingen dus in bezit zijn van hun diploma!