Soms heb je naast de begeleiding van vakdocenten in de les, wat extra hulp en begeleiding nodig op school. Heel begrijpelijk natuurlijk en wij zorgen ervoor dat je de begeleiding krijgt die je nodig hebt om je prettig te voelen.


Heb je extra hulp en begeleiding nodig?

Bespreek het met je mentor/coach. Je mentor of coach kan je ondersteunen, maar hij of zij kan eventueel ook een beroep doen op het zorgteam. Het zorgteam zal kijken wat voor hulp je nodig hebt om het beste uit jezelf te kunnen halen. Natuurlijk doen we dit in overleg met jou en je ouders.

Wanneer een leerling extra ondersteuning nodig heeft, plaatsen we de leerling voor zover wij ook de ondersteuning kunnen bieden in overeenstemming met de openbaar toegankelijke ondersteuningsplannen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zullen we de ouders hiervan tijdig (ook) schriftelijk op de hoogte stellen.


Passend onderwijs

Zorgen dat alle leerlingen in onze regio de onderwijsondersteuning krijgen die ze nodig hebben: dat heet passend onderwijs. Om deze ondersteuning zo goed mogelijk te organiseren werkt onze school samen met alle andere scholen voor primair en voortgezet onderwijs in de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe en Tynaarlo. Dit doen we binnen het Samenwerkingsverband Noord- en Midden-Drenthe.

In passend onderwijs heeft iedereen een rol: het schoolbestuur, de docenten en andere professionals, ouders, (jeugd) zorgpartners gemeenten en het samenwerkingsverband. Hoe dit is geregeld en welke afspraken hiervoor gemaakt zijn, lees je op de website van het Samenwerkingsverband Noord- en Midden-Drenthe.