Het thema van de internationale vrouwendag is “invloed met impact”. Wij hebben vandaag op onze locatie Lariks van het Cs Vincent van Gogh hoorcolleges georganiseerd voor TTO 3 en 4. Dit hoorcollege werd gegeven door dr. Catherina Tiburzi, een vrouwelijke wetenschapper die de leerlingen vertelt over haar werk in de wetenschap en sterrenkunde.

Haar inspirerende hoorcollege wordt deels online en deels op school gevolgd door onze leerlingen aangezien we in een hybride les-situatie zitten. De ene helft van de klas volgt het hoorcollege dus vanaf school en de andere helft vanuit huis. Een mooie boodschap die ze de leerlingen mee wil geven vandaag:
“Gun jezelf de kans om dingen te proberen. Durf de stap te nemen! En durf ook te leunen op de mensen om je heen. Samen kom je verder!”Dit teken van strijdbaarheid en positiviteit willen wij al onze leerlingen graag meegeven!

Normaal gesproken pakken we internationale vrouwendag groots aan op het CS Vincent van Gogh maar i.v.m. de huidige restricties en onzekerheden is het nu niet mogelijk iets groots te organiseren. Toch willen we er niet zomaar aan voorbij gaan en wilden we iets doen zodat we ook invloed kunnen hebben met impact. We zijn op zoek gegaan naar een vakgebied waarbij je niet aan de standaard beroepen moet denken, maar iets dat wellicht, zelfs anno 2021 een minder logische keuze is voor de toekomst van leerlingen en helaas zeker nog voor meisjes: sterrenkundig onderzoek.

Tijdens het hoorcollege heeft dr. Catherina Tiburzi haar ervaring gedeeld met de leerlingen over hoe het is als vrouw in dat vakgebied. De leerlingen vonden het heel inspirerend.