Djenahro Nunumete, oud leerling CSVVG Salland


“Soms moet je dingen loslaten om te kunnen bereiken wat je echt wilt bereiken. Maar als je er echt voor gaat- en dan bedoel ik er ECHT voor gaan, dus erin geloven, focus hebben, 1% minder is niet goed genoeg, keihard voor werken en dingen aan de kant zetten..... dan kunnen dromen werkelijkheid worden’, aldus Djenahro Nunumete, oud leerling van CS Vincent van Gogh Salland, die vorige week zijn debuut maakte in het eerste van Heerenveen in een thuiswedstrijd tegen AZ.

Donderdagmiddag om 13.00 uur hebben we afgesproken op Salland met Djenahro. Het is
interland weekend dus hij is een paar dagen vrij en even terug in Assen. Sinds kort heeft hij een rijbewijs en rijdt hij rond in een mooie auto van de club. Beneden aan de trap wijzen leerlingen naar hem en fluisteren naar elkaar: “He, dat is Djenahro Nunumete. Hij is profvoetballer!”
We hebben zijn oud mentor (dhr. Weeland) en coördinator (dhr. Wormmeester)
uitgenodigd hem te verwelkomen, omdat hij mede door hen altijd zijn school en carrière
goed heeft kunnen combineren in zijn jongere jaren op Salland. “De combinatie school en sport is echt goed geregeld op Vincent van Gogh”, geeft Nunumete aan. “Ik had een topsportrooster en mocht eerder weg voor trainingen, tentamens konden verplaatst worden en er werden altijd duidelijke afspraken gemaakt. Zo kon ik me volledig focussen op school, want ik vond het belangrijk om ook een diploma te halen naast mijn voetbalcarrière. Daarin heeft school mij altijd gesteund en daarom kon ik dus mijn energie ook goed verdelen”
Djenaro nu 2.PNG
Er wordt vaak gezegd dat je veel moet overhebben voor je sport; de mindset en wat je moet loslaten om echt te kunnen bereiken wat je als doel hebt gesteld kan een uitdaging zijn voor mensen. Djenahro liet al op jonge leeftijd zien dat hij deze mindset heeft. Hij woont in Kloosterveen en ging doordeweeks bij zijn opa en oma in Baggelhuizen wonen zodat hij dichter bij school woonde en dus meer rusttijd had. Een voor sommigen grote verandering voor praktisch gezien niet heel veel tijdswinst om meer te rusten kan dus al het verschil maken.
Dhr. Weeland bevestigt dit: “het zat er toen al in, alles had hij ervoor over. Hij was altijd zo gefocust en alles keurig voor elkaar. Ondanks dat hij veel school miste, had hij altijd zijn huiswerk gewoon af. Dat noem ik nog eens discipline”.
Djenahro begon zijn voetbalcarrière bij BSVV. Zijn oom gaf daar training. Al snel viel zijn talent op en wilde hij meer uitdaging. Hiervoor ging hij naar ACV. Intussen had de voetbalschool Heerenveen hem ook al opgemerkt en trainde hij daar ook.
Djenahro mocht meedoen met de talentendagen bij Ajax en daar haalde hij de laatste 10 (van de 1200). Zo kwam hij op hele jonge leeftijd in de jeugdopleiding van Ajax terecht. Elke woensdag ging hij samen met zijn ouders op en neer naar Amsterdam om te trainen en daarnaast speelde hij nog oefenwedstrijden en toernooien met Ajax. Drie jaar heeft hij dit gedaan. Hij heeft super veel geleerd en zichzelf heel erg ontwikkeld. De
competitiewedstrijden speelde hij nog met ACV, omdat hij niet speelgerechtigd was voor Ajax. Dit was omdat hij verder dan 100 km van Amsterdam woonde. Zijn teamgenoten, die wel 3x per week in Amsterdam konden trainen en spelen, zaten in een heel ander traject endat frustreerde Djenahro. Uiteindelijk heeft hij de keuze gemaakt zich verder te ontwikkelen, ging weer in Assen voetballen (FC Assen) en stroomde weer de jeugdopleiding van Heerenveen in. Als 11-jarige kwam hij daar in de JO 13-1 competitie en vanaf toen was hij een vaste waarde in alle opleidingselftallen. Toen hij in JO 19 kwam, tekende hij zijn eerste officiële contract voor Heerenveen.
Djenaro jeugd.PNG
Vorig seizoen was Djenahro al toegevoegd aan de eerste selectie, maar onder andere Corona gooide roet in het eten. Hij kon zichzelf niet laten zien in wedstrijden, aangezien die niet gespeeld werden. niet gespeeld werden. Dit jaar is hij volledig selectiespeler en 1 van de 22 spelers van het eerste van Heerenveen. Vorige week maakte hij zijn debuut in het eerste van Heerenveen tegen AZ (zie filmpje op social media van school).


Zijn avontuur is nog lang niet voorbij. Momenteel woont hij in een gastgezin in Heerenveen;
“Het gastgezin is super fijn. Dit is al mijn 4e jaar bij hen in huis en het bevalt super goed. Het zijn hele lieve mensen om bij te wonen en dit geeft mij ook veel rust.

Wat zijn wij ontzettend trots op je Djenahro. Wat ben jij een inspirerend voorbeeld voor al
onze leerlingen. Jij laat zien dat je echt iets kan bereiken in het leven als je er hard voor wilt werken. Met discipline en met een juiste mindset kom je heel ver.
Dankjewel voor het mooie interview en we wensen je ontzettend veel succes met je carrière.
Hopelijk kom je nog eens terug, ondanks eventuele grote transfers in de toekomst....

Christel de Jong.