Op het podium van De Nieuwe Kolk hebben zich zes VO-scholen gepresenteerd: het Gomarus College, dr. Nassau College, CS Vincent van Gogh, Praktijkonderwijs Assen, Terra en Volta Beilen. Een mooie samenwerking waarbinnen het onderwijs gezamenlijk voorlichting geeft over het VO-onderwijs onder de titel OVER! 

Het doel van de Scholenmarkt Assen is om leerlingen van groep 8 een eerste kennismaking te bieden met het Voortgezet onderwijs. Het is de start van het belangrijke keuzeproces waar de leerling groep 8 en hun ouders/verzorgers voor staan. Op 13 oktober hebben we twee “uitverkochte” voorstellingen gehouden. Kinderen en ouders/verzorgen konden genieten van theatergroep PlayBack die een aantal scherpzinnige en humoristisch sketches heeft gespeeld uit hun voorstelling “De Grote Sprong”. 

Aansluitend hebben leerlingen en leraren van de verschillende onderwijsinstellingen door middel van een pitch meer verteld over hun school. Ook kon men vanuit de zaal vragen stellen aan het onderwijs en was het vooral een interactief programma.

Het voorbereiden van je event in coronatijd vraagt flexibiliteit en geeft ook nieuwe kansen. “Gelukkig zagen we weer kansen om samen te komen en hebben we het event dit jaar weer in een andere vorm met succes mogen organiseren” vertelt bestuurder Marcel Klaverkamp van Dr. Nassau College namens de Asser VO scholen.

Voor degenen die de Scholenmarkt gemist hebben, de presentaties van de onderwijsinstellingen zijn terug te zien op www.scholenmarktassen.nl. Daarnaast is iedereen natuurlijk van harte welkom op de Open Dagen.


MJJ-20211013-scholenmarkt-1.jpg