Onze docenten Karin Kingma en Christel de Jong zijn uitgenodigd door de commissaris van de Koning, mevr. Klijnsma, om vandaag mee te gaan naar Prinsjesdag.

Elk jaar mogen er 2 personen uit Drenthe mee. Dit jaar is de gemeente Assen aan de beurt en de burgemeester wijst dan twee mensen aan die in zijn ogen veel voor de provincie hebben gedaan. In dit geval heeft onze burgemeester Marco Out voor twee mensen uit het onderwijs gekozen. En … beide docenten komen van het CS Vincent van Gogh! Wij zijn supertrots dat Karin Kingma, die veel voor het onderwijs en Kunst & Cultuur doet in deze provincie, en Christel de Jong, die veel voor het onderwijs en de Sport doet, nu een hoedje mogen uitzoeken en de troonrede live mogen bijwonen in Den Haag.

Karin heb je vast al vaak voorbij zien komen met haar fantastische projecten zoals project Y en de Frida Kahlo exposities op de Brink. Ze enthousiasmeert altijd weer vele leerlingen om prachtige kunstwerken te maken en zich creatief te ontwikkelen. Niet alleen van onze school, maar ook van veel andere scholen maakt ze leerlingen enthousiast voor kunst. De tentoonstelling op de Brink is bezocht door duizenden mensen en heeft echt iets bijgedragen aan de kijk op kunst in onze stad. Ook heeft ze onlangs de Nationale Onderwijsprijs van Drenthe voor Project Y gewonnen.

Christel ken je waarschijnlijk wel als één van de drijvende krachten achter Team Assen waarmee ze samen met alle andere middelbare scholen van Assen en het Drenthe College de Alpe d’huZes heeft beklommen en daarmee meer dan 150.000 euro voor de KWF-kankerbestrijding heeft opgehaald. Daarnaast inspireert en stimuleert ze elke dag weer zoveel mensen in haar omgeving om meer te bewegen. Tijdens de runs van Assen is Team Vincent altijd supergoed vertegenwoordigd. Tijdens de TT run waren er zelfs meer dan 100 deelnemers aan de start en morgen tijdens de 4 mijl zijn er ook weer meer dan 50 leerlingen en familieleden present. Ook heeft Christel gedurende de afgelopen twee jaar, ondank corona, allerlei projecten gedaan om toch zoveel mogelijk mensen in beweging te houden. In het onderwijs, maar ook bij haar voetbalclub ACV. Ze zet zich altijd 100% in om iedereen te motiveren meer te bewegen.

Karin en Christel: Heel veel plezier vandaag! Wij zijn trots!


Trots-02-01.jpg