Dag één

Op de eerste dag hebben we kennisgemaakt, gedanst en kunstwerken gemaakt. We hebben ontzettend veel plezier gehad met elkaar, maar ook hard (samen) gewerkt.
Morgen gaan we met onze Sloveense, Spaanse, Duitse en Nederlandse leerlingen naar het Balloërveld, op zoek naar hunebedden en bezoeken we de schaapskooi. Vervolgens gaan we, samen met Landschapsbeheer Drenthe, nog helpen struiken snoeien.


Dag twee

Dag twee van het Erasmus+ project was een hele mooie! We hebben samen met de Spanjaarden, Duitsers en Sloveense docenten en leerlingen een fietstour gemaakt in de omgeving van het Balloërveld (fietsen is wel een uitdaging als je niet in Nederland bent geboren).
Hunebedden gezien, getekend en gemaakt van stenen, die we hebben gevonden in het veld (we hebben de namen van de stenen geleerd) Ook nog even hard gewerkt met de snoeischaar om ons mooie landschap te helpen beheren. Het was weer een prachtige dag!


Dag drie

We zijn naar het TT-circuit geweest. Na een warm welkom hebben we een interessant verhaal gekregen over de nieuwe, unieke zonnecarport (21.000 zonnepanelen) met dubbelfunctie, waardoor het circuit helemaal energieneutraal kan zijn. Daarna een rondleiding over het circuit. in de middag gingen we bowlen.

Dag vier

Dag vier zijn we begonnen met werken aan ons art-project (maken van geometrische figuren met ijsstokjes), s' Middags een rondleiding in het Gronings museum. Gelukkig was er nog wat tijd over om te shoppen:) Vanmorgen vroeg hebben we in drie etappes afscheid genomen van elkaar op het station Assen. Dat viel niet mee na zo'n superleuke week! Op naar de retour bezoeken in Duitsland en Slovenië.