Model European Parliament (MEP) Nederland

Vorige week was de nationale ronde van MEP Nederland, waaraan twee van onze VWO-5 leerlingen hebben meegedaan: Iris Derks en Mike van Elp. Ze hebben een week lang intensief vergaderd, resoluties opgesteld en amendementen besproken. En met goed resultaat: Mike is één van de leerlingen die zijn uitgekozen om door te gaan naar de Europese ronde van MEP! Mike zal samen met een aantal leerlingen van andere scholen uit het land meedoen aan de Europese MEP-conferentie in Sofia (Bulgarije) van 12-19 november 2022. We zijn enorm trots op Mike en wensen hem veel succes met de Europese ronde!

Het Model European Parliament (MEP) is een simulatie van het Europees Parlement voor Europese scholieren. In Nederland doen jaarlijks ruim 2500 leerlingen uit de hoogste klassen havo/vwo mee als 'Europarlementariër' aan provinciale, nationale en internationale MEP-conferenties.

Dit zegt Mike er zelf over:
‘Het was echt een fantastische ervaring! Een week lang keihard debatteren over allerlei onderwerpen en verdedigen in de tweede kamer. Echt een unieke, geweldige beleving! Ik kijk erg uit naar de internationale ronde!’


mep.png