Vanaf heden zijn wij als CS Vincent van Gogh Lariks een MUP geworden. MUP staat voor Menstruatie Uitgifte Punt en is een initiatief van het Armoedefonds.

Wij bieden gratis menstruatieproducten voor iedereen die het niet zelf kan betalen.

Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven, is er thuis geen geld voor menstruatieproducten. Het Armoedefonds stelt gratis menstruatieproducten beschikbaar via MUP’s (Menstruatie Uitgifte Punten). Samen met de producten die we al hadden ingezameld, willen we deze nu beschikbaar stellen voor iedereen die dit nodig heeft. We willen meisjes en vrouwen zelf de keuze bieden om een product uit te kiezen dat bij hen past. Daarom bieden we verschillende soorten, maten en merken menstruatieproducten aan.

De producten liggen in een kastje in het toilet op de begane grond bij de kluisjes. Iedereen die dit nodig heeft, mag pakken wat ze nodig heeft. Je mag ook voor familieleden die de producten nodig hebben een pakje meenemen. We willen vragen of leerlingen die het zelf kunnen betalen hier geen gebruik van willen maken. Dit zodat het echt alleen is voor de leerlingen die het nodig hebben.

Mocht er een product zijn dat je graag zou willen gebruiken maar dat er niet bij ligt, dan kun je dit aangeven bij mevrouw Parera of mevrouw De Jong. Zij zorgen er dan voor dat die specifieke producten ook in het kastje liggen. Ook als je andere vragen hebt, kun je die via hen stellen.

Er is een leuke video over gemaakt door RTV Drenthe. Bekijk deze hier!

MUP-Armoedeonds-800x450.jpeg