Paasviering Lariks 2021: Dit jaar gaan we 2 weken met elkaar nadenken, schrijven en misschien ook wel tekenen over Pasen; rondom een thema. En we gaan als school geld doneren aan een goed doel!


Thema: “Hoe creëer jij het verschil?” Goede doel: Stichting Ev@


Docenten en leerlingen gaan tijdens dagopeningen samen nadenken over hoe zij het verschil kunnen zijn en máken... scheppen... creëren... We gaan samen zien en leren dat het ‘m zit in de kleine dingen. Zo zullen allerlei mooien dingen onstaan: een wordcloud, tekeningen, gedichten, foto's én filmpjes. Deze zullen ook op deze pagina gezet worden, dus houd deze pagina in de gaten!  Met teksten en beelden wordt aandacht gevraagd voor het goede doel. Dus het mes snijdt aan 2 kanten. We starten maandag 15 maart!

Stichting Ev@ is opgericht om het meisje Eva uit Assen te helpen een zeldzame vorm van kanker te bestrijden. Ze heeft het overleefd! Nu haalt de stichting geld op voor meer onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Veel leerlingen op Vincent kennen dit gezin of familieleden/vrienden. CS Vincent van Gogh zal tijdens de paasviering paaseitjes kopen bij een plaatselijke bakker. De stichting Ev@ bemiddelt dit en verpakt de eitjes. De winst gaat naar hun stichting. Omdat leerlingen helpen om op creatieve manieren aandacht te vragen voor deze stichting op onze website, en zelf eventueel ook wat kleine acties ondernemen, heeft iedereen op hun eigen manier een klein of groot verschil gemaakt.

Om onze waardering voor onze leerlingen te laten zien geven we alle leerlingen voorafgaand aan één van de toetsen van hun toets-week een zakje paaseitjes.


De opdrachten en invulformulieren


Bekijk, lees en bewonder hieronder allerlei mooie dingen gemaakt door onze leerlingen:

Pasen 16 mrt 2.jpg