Volta De nieuwe plek voor onderwijs

Welkom op onze nieuwe school in Beilen. Een unieke samenwerking waarin de locaties van het Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh de krachten bundelen om samen een geweldige school in Beilen te bouwen.

WELKOM OP VOLTA!

Talentontwikkeling en bijzondere activiteiten

We zijn er trots op om jullie te verwelkomen op Volta. Een school waar je je snel thuis voelt en waar je kan zijn wie je bent. In de schoolgids VOLTA staat meer informatie over de dagelijkse gang van zaken op onze locatie.

Nog vragen? Neem eens een kijkje op de website vanĀ Volta!

SWF-1-min.JPG

AANDACHT EN NAOBERSCHAP

Aandacht

We vinden het heel belangrijk dat jij je op onze school thuis voelt. Dat er naar je geluisterd wordt en dat we zien hoe het met je gaat. We zijn een plek waar leerlingen en docenten elkaar kennen en elkaar makkelijk weten te vinden. Dit geldt trouwens ook voor je ouders: we hebben als school veel contact met jou en je ouders om er samen voor te zorgen dat je een mooie en succesvolle schooltijd hebt. Er is op onze school aandacht voor jou. In de lessen, maar ook daarbuiten. We vinden dat zo belangrijk dat we er iedere week tijd voor maken. Je krijgt een coach die je iedere week een keer ziet en die je al je vragen kunt stellen.


Naoberschap

Voor ons is naoberschap heel belangrijk. Ken je dat woord? Het is Drents en het is best lastig te vertalen in het Nederlands. Wat we ermee bedoelen is dat we voor elkaar zorgen, dat we elkaar zien en dat we er voor elkaar zijn. Iedereen is welkom en kan zichzelf zijn. We hebben respect voor elkaar en houden rekening met elkaar. We willen je laten zien hoe fijn het is om iets voor iemand anders te doen. Ook als je daar niet direct iets voor terugkrijgt. Wij kunnen er allemaal voor zorgen dat de samenleving en onze school steeds mooier worden. We praten met elkaar over de wereld om je heen en de vragen die je daar misschien bij hebt. Daarom heb je iedere week een lesuur levensbeschouwing. Dit is een uur waarin we het hebben over de verschillende manieren waarop je naar de wereld om je heen kunt kijken. We laten je zien dat niet iedereen dat op dezelfde manier doet. Als je het daar met elkaar over hebt, ga je elkaar beter begrijpen.

Aanmelden

U kunt uw kind voor leerjaar 1 en 2 aanmelden via het aanmeldportaal van Volta.