Het is een rare tijd voor iedereen. Een tijd waarin je het leven misschien even anders ervaart dan ‘normaal’. Juist daardoor waardeer je alledaagse dingen misschien ook anders of beter dan wanneer het leven gewoon zijn gangetje gaat. Deze gekke situatie biedt ook een mooie kans om eens over het leven te filosoferen. Omdat de vaksectie Godsdienst benieuwd is naar hoe jullie deze tijd ervaren, willen de docenten je uitnodigen voor een wedstrijd. 


De opdracht

Maak een verhaal, een essay, een gedicht, een tekening, een vlog of kies een andere vorm die bij jou past. Iedereen kan een steentje bijdrage. Je kunt ingaan op één of meerdere van de onderstaande vragen.

1. Wat heb ik deze weken geleerd over wat mensen gelukkig maakt?
2. Wat heb ik deze weken geleerd over goed onderwijs
3. Wat heb ik deze weken gelezen dat anderen blij kan maken, ontroeren, verrassen, troosten of hoop kan geven?
4. Wat heb ik deze weken geleerd over wat écht telt in het leven?
5. Wat heb ik deze weken geleerd dat ik nooit meer zal vergeten? 

(De vragen komen uit het schrijfproject voor leerlingen van het basis- en secundair onderwijs, ontwikkeld door de Faculteit Letteren van de KU Leuven en de Vlaamse Scholierenkoepel, en zijn enigszins aangepast)

Uit alle inzendingen wordt per categorie (Klas, basis/kader/tl/havo/vwo) een winnaar gekozen. De drie winnaars van elke categorie winnen een prijs, namelijk een Bol.com bon!

Daarnaast worden alle inzendingen verzameld en geplaatst op de website. Zo ontstaat er als het ware een digitale tijdscapsule voor school, waarmee we later terug kunnen kijken op hoe we deze tijd, die ongetwijfeld de geschiedenisboeken in zal gaan, hebben ervaren. Om nooit te vergeten!

Deel je werk door een mailtje te sturen naar meneer Haarman (XHJO@csvvg.eu) voor Lariks, naar mevrouw Telgenhof (TEL@csvvg.eu) voor Salland en naar mevrouw Hovenkamp (HOKA@csvvg.eu) voor Beilen. Geef het ook aan als je graag wilt dat je werk anoniem blijft. Insturen kan tot en met 24 april, 23:59. De winnaars krijgen 28 april bericht.

Leerlingen die dat willen, kunnen hun werk ook zelf publiceren op www.de5vragen.com
We kijken er naar uit om je creatie te lezen, te bekijken of te beluisteren!

De volledige opdracht inclusief extra informatie kan je hier lezen, maar je kunt ook onderstaand filmpje bekijken.