Het onderwijs op Lariks richt zich op het verwerven van kennis en inzicht en het aanleren van vaardigheden die goed aansluiten op de eisen van hoger en wetenschappelijk onderwijs. 


Er is veel te kiezen

Naast het reguliere onderwijsaanbod, kun je op Lariks kiezen uit verschillende activiteiten. Hieronder noemen we alvast enkele. 

  • Interesseer jij je voor taal? Dan kun je bij ons kiezen voor TTO, Spaans, Goethe, DELF & Dele.
  • Ben jij meer van de exacte vakken? Doe dan mee met onderzoeken in de havo, kangoeroewedstrijden bij wiskunde, biologie in de schooltuin of zoek je uitdaging in de keuzevakken van de bovenbouw: informatica, moderne natuurkunde & wiskunde D. Ook kun je deelnemen aan het MEP (Model European Parliament of het MUN (Model United Nations).
  • Heb jij interesse in sport? Ga dan mountainbiken, skeeleren of doe mee aan verschillende activiteiten zoals de 4mijl, Assense stadsloop, Olympic moves, Athene spelen, Alp d’Huzes. Ook kun je BSM als keuzevak kiezen in de bovenbouw.
  • Vind jij jouw passie in creativiteit? Dan zijn er zowel grote als kleine kunstprojecten, waar je in de les en daarbuiten aan mee kunt doen. Ook is er een schoolband en kun je meedoen aan het jaarlijkse Open podium.

vincent_lariks_juni24_012- © Ronald Zijlstra_LOWRES.jpg