Op Salland zitten ongeveer 600 leerlingen die daar vmbo of mavo/havo volgen. Met een vmbo-diploma heb je toegang tot de verschillende niveaus binnen het mbo.


Vernieuwend

Ons onderwijs is vernieuwend. We werken met flexlessen waardoor je als leerling zelf invloed kunt uitoefenen op je eigen lesrooster. Dat is misschien in het begin wel even wennen, maar leerlingen merken vaak al snel dat het heel fijn is om voor sommige vakken net even wat meer uitleg en ondersteuning te krijgen.

Helpen met keuzes en de overstap

We willen leerlingen helpen om de goede keuze te maken. Bij het profiel D&P krijg je lessen in alle mogelijke vakgebieden, zodat je aan het einde van je VMBO-opleiding echt een goede keuze kunt maken voor je vervolg. Ook op TL volg je bij ons keuzevakken uit dit profiel, zodat je weet wat er allemaal mogelijk is in het MBO. Leerlingen die onze mavo volgen, worden heel goed voorbereid op de overstap naar de havo: ze hebben vaak dezelfde lesmethodes als de havoleerlingen op Lariks en de docenten overleggen veel met elkaar.

vincentvangogh_salland_juni24_009- © Ronald Zijlstra _LOWRES.jpg

Op Salland valt veel te kiezen

We begrijpen dat de overstap naar de middelbare school niet niks is. Daarom start je op Salland in het eerste jaar met een vaste klas en een vast rooster. We helpen je om te werken met leerdoelen en bieden je unieke flexlessen. Samen met de praktijklessen bieden ze je de mogelijkheid om jouw talenten te ontdekken en uit te vinden wat je leuk vindt. Daarnaast is er veel aandacht voor leerlingbegeleiding en je krijgt tijd voor talentontwikkeling en bijzondere activiteiten. Lees er meer over op de pagina Onderwijsaanbod.